fbpx

Klanten vertellen

Juweliersbalie 02

Luciënne Jesse – juwelier Beethovenstraat Amsterdam
“Jan is gewoon een top ontwerper!”

Toen ik jaren geleden via een klein fotootje in een blad, waarin Jan trots naast zijn prachtige houten fietscreatie stond, met hem in contact kwam, dacht ik onmiddellijk: “Hier staat een op en top vakman!” Dat had ik goed gezien, want Jan is daarnaast ook nog eens zéér creatief. Een fantastische combinatie natuurlijk die je tegenwoordig niet snel meer tegenkomt. Hij heeft in onze juwelierszaak (Jesse in de Amsterdamse Beethovenstraat) dan ook een prachtige balie en een vitrine gemaakt die van zijn grote vakmanschap getuigt. De complimenten die wij ontvangen van onze klanten zijn dan ook niet meer te tellen. Iedere keer als ik mijn zaak binnenkom moet ik altijd even met mijn hand over het prachtige notenhout “strelen” . Zo’n Piece of Art is tijdloos en verveelt nooit. Daarna heeft hij ook nog eens onze badkamer voorzien van twee unieke wasbakken en kasten. Heel bijzonder allemaal!


Stadsbank 02Gemeente Alkmaar
Jan Gunneweg is één van de voorlopers van de creatieve industrie in Alkmaar. Zijn producten onderscheiden zich op het gebied van design en beleving. Alkmaar heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Jan Gunneweg is met zijn duurzame manier van ondernemen daarom een ambassadeur voor de stad Gemeente Alkmaar.

 

 

 


ECHT Alkmaar 02

 

Ewout en Maartje Slijkerman – Eigenaars Echt Alkmaar

Jan en ik zijn elkaar letterlijk tegen het lijf gelopen, alsof het zo moest zijn. Al na een paar minuten wist ik: ik wil met deze jongen samenwerken! Wat mij vooral is bijgebleven is de doortastendheid waarmee hij zijn project aanvloog. Hij stelde meteen in ons eerste gesprek voor dat we die middag de ‘vibe’ gingen proeven.

Samen op zijn houten fietsen de stad door langs horecazaken. Hij wilde perse weten waarom sommige zaken wel druk bezocht werden en andere zaken niet. In de weken erop volgde een intensieve samenwerking met Jan en zijn team. Soms leek het wel alsof we samen het bedrijf aan het oprichten waren, zo gepassioneerd was hij aan het werk. Ieder detail is zorgvuldig uitgedacht door Jan. En zo werd het. Een ware beleving. Natuurlijk, licht, fris, kloppend, verrassend en fijn. Een fijne bar om aan te werken. Fijne tafels om aan te zitten. Een fijn speelhoekje om in te schuilen. Een fijn nisje om in te genieten. Helemaal Jan. Helemaal ECHT.


Bough bike 007

Eric Corton – zanger, acteur, presentator en diskjockey
Bough Bikes….een stiekem wondertje

Soms struikel je over iets moois.
Meestal struikel je over je eigen onbeholpen woorden of over iets wat onhandig in de weg ligt als je de trap af wilt. Maar soms is het gewoon iets heel erg moois.
Een fors aantal weken geleden struikelde ik bijna over een jongen op een fiets. Later bleek dat niet geheel per ongeluk te zijn want hij was wel degelijk van plan om mijn route te onderbreken. Hij zag mij lopen en vroeg zich iets af. Hij besloot op zijn doel af te gaan en sneed me de pas af. Midden op het Leidseplein in druk bevolkt Amsterdam struikelde ik bijna over een jongeman op een buitengewoon bijzondere fiets. Ik denk dat het me niet eens had uitgemaakt als hij me daadwerkelijk geraakt had of als ik echt een struikeltje had gemaakt. De fiets trok meteen de totale aandacht..Meer dan de sympathieke jongeman die er op zat en die mij vroeg of ik haast had. Gebiologeerd door de houten constructie en de pracht van het ontwerp luisterde ik naar de jongeman die me vertelde dat ze een jong team van enthousiaste gasten vormden en dat deze Bough Bike hun ding was…Dat zij (hun ontwerper of zoiets) deze schoonheid hadden ontworpen en fabriceerden… Ik kon mijn ogen er niet van af houden en toen de charmante jongeman voorstelde of ik misschien eens een tijdje op zo’n ding wilde fietsen raakte ik in vervoering als een kleuter in de spreekwoordelijke snoepwinkel. We wisselden gegevens uit en ik ging op mijn ‘gewone’ ouderwets roestende stalen ros dat al 10 jaar in mijn bezit was verder door de ambachtelijke binnenstad van Amsterdam. Stiekem denkend aan een houten constructie van een ranke schoonheid zoals ook de scheepsbouwers uit de 17e Eeuw dat bedachten…..En nu staat dat bedenksel van ontwerper Jan Gunneweg en zijn vrienden al een tweetal weken aan mijn fietsenrek gesloten met een dik metalen slot. En trots dat ik ben..

Deze fiets degradeert alle andere in het rek tot simpele stukken staal. Declasseert alle andere tweewielers in de buurt tot speelgoed, tot zuiver simpele vervoersmiddelen. Deze fiets pronkt zonder te willen pronken. Gewoon om wat het is. Ondanks zichzelf.. Zoals een bloedstollend mooie vrouw zonder te weten een hele kroeg aan het hijgen weet te brengen maakt deze fiets iets los, terwijl alle sloten gesloten blijven. En niet alleen bij mannen maar bij iedereen.. Jong en oud. Man en vrouw. Ik liet haar vorige week een tijdje in de zon staan. Een dikke drie kwartier. Ze stond daar glorieus in de eerste prille lentezon te stralen met haar ranke nerven en weerbarstige knoesten. Na drie cappuccino’s en een witte wijn op het terras nam ik haar ter hand en ontdeed haar van haar sloten. Ze gaf me er een groots uur handwarmte voor terug en liet me voelen dat haar materiaal, anders dan staal of carbon, een leven geleefd heeft. Ze leeft dienend voort en draagt mijn lijf met gratie en natuurlijke kracht. En geniet van de snelheid die we samen halen.. Haar eikenhout laat voelen dat ze vele jaren heeft beleefd en verwerkt. Een schoonheid is het. Qua ontwerp is het van een tergende eenvoud. Gebogen.. Duurzaam. Qua materiaal is het meedogenloos verleidend. Levendig, sterk en robuust en even duurzaam als haar ontworpen eenvoud. Ik ben verliefd….Totaal verliefd op deze Bough Bike die fietsen een totaal andere beleving maakt dan ik ooit heb ervaren. Een houten fiets….een echte houten fiets. In de 17e Eeuw bevoeren wij als Hollanders de wereldzeeën met onze eiken schepen…
Laten we nu onze eigen straten bevolken met dit prachtige slagschip dat zeker niet onder doet voor zo’n onverwoestbare boot. Gebouwd in Alkmaar…. Wat wil je nog meer..


Kantoorinrichting 02Tom Pedroli – Duin & Pedroli B.V.

In ons vak zoeken we steeds naar balans. Een gezonde weging van inkomen en uitgaven. Deze balans zoeken we op en bewaken we samen met onze cliënten. Het is deze balans die we terug wilde laten komen in het interieur van ons nieuwe kantoor in Bergen NH.
Jan is hierin volledig geslaagd. De balans is gevonden in de combinatie van natuurlijk wortelnoten hout met zijdeglans gespoten componenten; alles greeploos uitgevoerd. Klassiek en modern in perfecte harmonie. Bij Jan denk ik aan de slagzin van een bekende reclame uit het verre verleden: Vakmanschap is meesterschap.

 

 

 


Gerard Homminga – FormFinish

De afgelopen jaren heb ik Jan leren kennen als een zeer enthousiaste product maker, van allerlei materialen met de nadruk op hout.
De ontwerpen van zijn hand wil ik als zeer creatief bestempelen
Het is altijd prettig, met Jan een product te ontwikkelen waarbij de kwaliteit steeds weer op een hoog niveau wordt geplaatst.