fbpx

Pers


Jan Gunneweg heeft al meerdere keren in verschillende bladen/magazines of op nieuws sites gestaan. Hier een kleine selectie van wat mooie stukjes die geschreven zijn in de pers.


Houten bril 02Triodos Bank schrijft:

Jan Gunneweg valt als industrieel ontwerper niet alleen op door zijn veelal gedurfde unieke ontwerpen, maar ook door zijn buitengewoon technisch inzicht. Zijn ontwerpen zijn daardoor niet alleen mooi en bijzonder van vormgeving, maar bovendien zeer doelmatig en uitgesproken gebruikersvriendelijk. Zijn ambachtelijke achtergrond en grote liefde voor hout zijn terug te zien in al zijn ontwerpen. Jan Gunneweg weet op verrassende wijze zijn houten ontwerpen elegant en gestileerd vorm te geven. Naast de unieke ontwerpen zoals de houten fiets en rolstoelen ontwerpt Jan Gunneweg ook meer gangbare producten zoals meubels.

Lees meer…

Bron: https://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?projectId=101052


Regio holland boven Amsterdam schrijft:

Ontwerper Jan Gunneweg werkt alleen met natuurproducten. Het liefst maakt hij alles van hout. Zijn meubels, zijn zonnebrillen, zijn fietsen. Met zijn bedrijf Bough Bikes is hij de eerste ter wereld die op grote schaal houten fietsen maakt. Simpel en stijlvol Dutch Design dat wereldwijd verkoopt.

Lees meer…

Bron: https://regiohollandbovenamsterdam.nl/ondernemen/parels/jan-gunneweg


Jan Gunneweg wil dat werk liefde uitstraaltNoord-Hollands dagblad schrijft:

Wie Jan Gunneweg (1981) vraagt iets moois te maken, moet even geduld hebben. Want de ontwerper wil dat alles wat hij maakt, liefde uitstraalt en kwaliteit heeft. „Geduld is de sleutel naar materiële en mentale rijkdom, het zal ons een duurzame en liefdevollere wereld opleveren. De westerse wereld draait sinds de industriële revolutie om efficiency en stress. Het is weer tijd om met liefde te gaan werken. Ik wil mijn projecten de tijd geven die ze verdienen en me niet laten opjagen door een deadline.”

Lees meer…

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180921_23554842/jan-gunneweg-wil-dat-werk-liefde-uitstraalt


Farma magazine schrijft:

Nederland staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn houten klompen, en molens. Als het aan het nieuwe Nederlandse fietsenmerk Bough Bikes ligt, dan is Nederland binnenkort ook beroemd om haar duurzame houten design fietsen.

Lees meer…

Bron: http://farma-magazine.nl/op-een-houten-fiets/


Bough Bikes introduceert fiets van houtNu.nl schrijft:

AMSTERDAM – Fietsenmerk Bough Bikes heeft tijdens de Green Today Beurs in Amsterdam een duurzame houten fiets geïntroduceerd. De Bough Bike is gemaakt van eikenhout, geïnspireerd op een grote zware tak en heeft het comfort van een vertrouwde fiets, maar met de beleving van de vrijheid van de natuur.

Lees meer…

Bron: https://www.nu.nl/man/2691648/bough-bikes-introduceert-fiets-van-hout.html


DJ100 schrijft:

De Bough Bike is puur “Dutch Design” van Jan Gunneweg. De Nederlandse sympathieke designer ontwerpt vanuit de natuur en zoekt continu naar de perfecte combinatie vanschoonheid, functionaliteit en eenvoud.

Lees meer…

Bron: https://dj100.nl/nominatie-jan-gunneweg/


elektrische houten fietsVTwonen schrijft:

Bough Bikes kwam een paar jaar geleden op de markt met een houten fiets. Toen nog heel bijzonder, nu zie je ze steeds vaker voorbij komen. Sinds kort heeft het bedrijf een nieuwe fiets ontworpen: de elektrische houten fiets!

Lees meer…

Bron: https://www.vtwonen.nl/inspiratie/duurzaam-wonen/elektrische-houten-fiets/


Get Salt schrijft:

Jan Gunneweg is al zijn hele leven gek van hout en fietsen. Het resultaat van deze twee passies zie je terug in deze fantastische houten fiets en bijpassende houten bril. Hoewel ze bijna te mooi zijn om aan te raken verzekert Gunneweg dat zowel fiets als bril bedoeld zijn voor dagelijks gebruik. Uit het goede hout gesneden dus. Kijk op Jans site voor nog meer eye candy van hout.

Lees meer…

Bron: https://www.getsalt.com/blog/2011/9/1331_fiets_gemaakt_van_hout


Bright schrijft:

Tijdens Green Today afgelopen week in de Rai werd een kek fietsje gelanceerd met de naam Bough Bikes. Een Bough bike is geïnspireerd op een zware tak, in vorm en materiaal. De fiets is van stuur tot bagagedrager gemaakt van eikenhout.

Lees meer…

Bron: https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4044001/op-een-houten-fiets


houten fietsGoed op weg schrijft:

Een fiets is eigenlijk altijd gemaakt van aluminium of staal. Maar waarom niet van hout? Dat dachten de makers van de Bough Bike, een fiets die bijna helemaal uit hout bestaat.

Lees meer…

Bron: https://www.goedopweg.nl/nieuws/kies-voor-een-hippe-houten-fiets


Foto’s Klaas Fopma Nederland, Amsterdam, 3 augustus 2006 Houten Racefiets foto: Klaas FopmaNRC schrijft:

Vergeet de superlichte alu-sportfiets. In Alkmaar is een moderne fiets van hout ontwikkeld. „Het frame past zich in de loop der jaren aan de fietser aan”, denken ex-wielrenner Marc Faas en Jan Gunneweg.

 

Lees meer…

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2006/09/22/een-moderne-fiets-van-hout-11198383-a1005273