fbpx

Visie

homeheader2

Happiness by Nature:

Als ontwerper probeer je altijd mooie voorwerpen en projecten te maken. Dat is leuk! Maar wat ik persoonlijk nog mooier vind, is om mensen te inspireren met mijn ontwerpen. Ik wil met mijn ontwerpen echt iets moois bereiken en dat is geluk! Het is zo lekker om je gelukkig te voelen. Door je leefstijl soms aan te passen, kun je je geluksgevoel vergroten en dat is voor iedereen weggelegd. Veel van deze punten vind je terug in de natuur. En als ik dat beeld voor me haal, voel ik me gelijk ontspannen. Even niet bereikbaar op je gsm, geen klok die haastig doortikt. Maar weg van die hectiek en genieten van die knuffel van je kind, even ontspannen op de fietst in de buitenlucht of een goed gesprek met je man of je vriendin. Gewoon het besef dat geluk het allerbelangrijkste in je leven is.

‘Waarom eigenlijk hout?’

Jan Gunneweg: ‘Hout is een natuurlijk materiaal, het is warm, sterk en omdat elke plank anders is heeft het een menselijk karakter. Ook vind ik de oorsprong mooi, je hoeft alleen maar een zaadje te planten en moeder natuur doet de rest. Heerlijk, geen grote fabrieken maar een mooi bos! Een ding moeten we niet vergeten en dat is bomen planten, dat zijn we namelijk afgelopen decennia vergeten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast het gebruik van duurzaam hout probeer ik bij mijn ontwerpen de andere materialen ook altijd zo duurzaam mogelijk te maken. Zo probeer ik er voor te zorgen dat alles volledig te recyclen is of terug kan geven aan de natuur.’ Resthout wordt gebruikt als opwarming van mijn bedrijfspand en dankzij de aanschaf van zonnepanelen werk ik geheel energieneutraal. Tevens bied ik gedurende het hele jaar stageplaatsen aan studenten aan die hun horizon kunnen verbreden binnen mijn bedrijf. Waar mogelijk, ga ik met plezier een samenwerking aan met sociale werkplaatsen.

Gezonde materialen

Ik adviseer mijn opdrachtgevers ook bij het uitzoeken van hun materiaalkeuze. Alles wat we eten, op ons lijf smeren of inademen komt voor een deel in onze bloedbaan terecht. Zo zijn er plaatmaterialen zoals spaanplaat en mdf die formaldehyde bevatten, dit is een schadelijk stof die onze gezondheid geen goed doet. Toch zijn 98% van bijv. de keukens die in Nederland verkocht worden van deze materialen gemaakt. Ik vind dat echt onbegrijpelijk en kom daarom met goede alternatieven om het binnen klimaat van uw huis, kantoor of winkel optimaal te houden!

Inspiratie

De videos die mij inspireren staan hier vermeld.

 

Deze video van Simon Sinek gaat over millennials.

 

Deze link verwijst naar een deel uit een uitzending van het tv programma de wereld draait door.

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/367395

Een pleidooi van Jan Terlouw. Zorgen voor vertrouwen is ontzettend belangrijk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *