fbpx

Waarvoor kun je bij Jan terecht?

Ontwerp en eventueel realisatie van kleine tot grote “eenmalige” projecten.


Wat:
Van een tafel of kast tot een complete inrichting met concept van een restaurant, woning, kantoor, enz. De werkwijze kan soms anders zijn als onderstaand voorbeeld, de uiteindelijke strategie zullen we samen met de opdrachtgever bepalen.

Hoe:

1.       We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin wij duidelijk moeten krijgen wat de gewenste stijl wordt en met welk doel en budget wij moeten gaan ontwerpen.

2.       Vooraf bespreken we samen hoeveel verschillende ontwerpen er moeten komen om een goede keuze uit te kunnen maken. Bij een eenmalig project is dit gemiddeld genomen 1 tot 3 ontwerpen.

3.       Wij gaan naar aanleiding van het eerste gesprek het creatieve traject in. Het doel is om uiteindelijk  in een korte presentatie het aantal beoogde schetsen en/of computeranimaties te tonen waaruit u de keuze kunt gaan maken.

4.       Nadat het duidelijk is welk ontwerp de voorkeur heeft, gaan we op detail kijken naar de invulling en vormgeving.

5.       Met deze details kunnen wij de 3D computertekeningen afronden voor realisatie van het project.

6.       Uiteindelijk kunnen we de 3d tekeningen verwerken tot 2D tekeningen, zodat het project gebouwd kan gaan worden. Ook kunnen we met “1” druk op de knop een gespecificeerde materialenlijst voor de bouwer uitdraaien, wat veel uitzoekwerk en fouten voorkomt. Dat voorkomt onduidelijkheid en bevorderd het bouwproces.

7.       Tot slot kunnen we voor de hele realisatie van het project zorgen. Dit houdt de lijnen kort tussen ontwerper, opdrachtgever en “bouwer”.

Waarom bij Jan: Omdat Jan houdt van hoge kwaliteit en bewustwording in de projecten. Beide zitten diep in de ontwerpvisie verankerd. Daarbij moet er een klik zijn tussen u en mij, het kan dan niet anders zijn dan dat het hele traject met veel plezier en energie aan ons voorbij gaat met uiteindelijk een schitterend resultaat!

Uurtarieven voor deze werkzaamheden:

Voor het ontwerp traject het ik een standaard staffelprijs die oploopt per strekkende meter

Bij grotere en complexere projecten maak ik altijd een offerte voor het ontwerp traject, uurtarief voor creatief werk is € 95,- excl. btw

Voor het productie klaar maken van de ontwerpen rekenen wij een uurtarief van € 75,- excl. btw

Voor het maken maken (in de werkplaats en op locatie) van het project rekenen we een tarief van € 55,- excl. btw

Offerte-aanvraag

Product design

Wat: Het ontwerpen van een of meerdere producten en concepten die in grotere schaal geproduceerd gaan worden. Je kunt denken aan meubels en lampen, gebruiksvoorwerpen, zakenrelatiegeschenken, prefab-boomhutten (om maar iets geks te noemen) enz. De werkwijze kan soms anders zijn als onderstaand voorbeeld, de uiteindelijke strategie zullen we samen met de opdrachtgever bepalen.

Hoe:

1.       We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin wij onder andere duidelijk moeten krijgen welk(e) product(en) u voor ogen heeft, wat de gewenste stijl wordt, met welk doel, de beoogde aantallen en voor welke kostprijs het product ontworpen moet worden. Na dit gesprek begint de inspiratie direct en overal te stromen, deze ideeën zet ik direct om in kleine schetsen.

2.       We gaan van start met zoveel mogelijk informatie verzamelen, we zoeken vergelijkbare producten, foto’s, en speuren op het web. Mogelijk doen we ook nog wat veldwerk in winkels en beurzen waarbij we uiteraard niet vergeten te vragen naar de meest commerciële producten in deze categorie.

3.       Vervolgens gaan we brainstormen en schetsen soms alleen, soms met meerdere ontwerpers. Heel belangrijk in dit traject is dat het gaat om kwantiteit. Zoveel mogelijk ideeën spuien. Alles kan en alles mag en kan niet bestaat niet. Omdat bij afkeuring of bekritisering het creatieve brein direct geblokkeerd wordt en omdat soms een op het eerste gezicht gek of idioot idee uiteindelijk tot iets heel moois kan worden gevormd.

4.       Uit de ideeën (we proberen altijd +/- 7 tot 20 st.) maken wij de mooiste selectie en werken dit uit in mooie animaties en schetsen wat we aan u kunnen presenteren.

5.       U kunt hieruit een keuze maken en vervolgens het product laten produceren. Eventueel kunnen we helpen bij de keuze van de fabrikant die dit product moet gaan maken.

Waarom bij Jan: Omdat er een wens naar een product is die heel dichtbij u en Jan zijn filosofie staat om mens en natuur in harmonie te brengen. Belangrijke kenmerken hierbij zijn: natuurproducten, duurzaamheid, kwaliteit en schoonheid.

Uurtarief voor creatief werk is € 95,- excl. btw

In veel gevallen wordt er een combinatie doorberekend van een standaard afgesproken bedrag in combinatie met een ontwerp fee over de omzet van het gerealiseerde ontwerp.

Offerte-aanvraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *